I miei Video clips furlans

Loading...

22 ott 2007

To caw or not Tocai ?



Insome al é inutil sberghelâ, chê dal Tocai no nus é lade propit cussí mâl. Cuant ch'o savin tros tocais ch'a in d'é in tal mont al ere ore di gambiâ par che 'l nestri a nol sedi sgambiât par un'âltri. Jó, che il furlan da mé no lu cjati, o scuignivi adatâmi cul tocai bulgar (Avonde bon e dome 4 euros), o senó cul tocai australian (Juste bon par provâ a 6 euros) o argentin (plui simpatic parce che forsit tirât sù da furlans ma a 7€) o cilen (Cun tun retrogust di Pinochet a 7 ancje chel) o ben californian a 8€ par vie che le famee Gallo cumó che a comprât l'Antinori toscan al fâs i prêsits ch'al ûl) spietant di tirâ fûr il Tokai da l'Alaska:-)
Nue, il tocai furlan al bisugne bevilu sul puest senó nuje. Come i fîchs al bisugne mangjâiu sul arbul senó a van di mâl, o mi disarês... E i furlans, al si disarès ch'a fasin cussí: A lu bevin dut lôr. Guai a esportâlu. Sino mats?
Daspó, cumó che il nestri tocai al si clamarà Friulano (Ce pôc geniâl!) o varèssin di fâ le domande par che duç chei âltris e fasedin compagnj. Cussí o varin il Bulgaro magari cul bacillus bulgarus dal yogurt:-), l' Australian (Che nissun al viodarà 'ne difarence) l'Argentin,che cul verdicchio e il verdolin e il paglierin al starà ben cul cilen e il Californian cuâl ch'al sêti il so colôr.
Ma alore ce fâ dal Cabernet e dal Merlot? Dopo vê "tocaiât" achi e là, o ai smerlotât e cabernetât e vé achi in te foto ce ch'o ai bielzà cjatât...O scuignarai ancjemó scombati prime di vê fat il gîr zence confondi lis etichetis...

1 commento:

ILfurlanist ha detto...

Sastu che in Venit lu clamin «Tai»?
E i rincoionîts dal FVJ i an cjatât un non talian.... joisus!